top of page
Facetune_16-12-2020-23-15-53.JPG

OM MIG

Jag heter Julia Franzén, född och uppvuxen i Lerum som ligger 20 minuter utanför Göteborg. För er lerumsbor kan det vara kul att veta att jag gick på Knappekullaskolan och Torpskolan innan jag började på Ester Mosessons Gymnasium -  Hotell & Restaurang. 

livscoach 2.jpg
IMG_4548.JPG

Jag har alltid jobbat mycket, även under högstadiet och Gymnasiet. Jag har hunnit med att jobba som servitris på Sjömagasinet med Leif Mannerström, på Stena Line, Gothia Towers och olika event. Serverat kungafamiljen två gånger. I Lerum har jag många år jobbat som massös på Vattenpalatset. Jag har även jobba som butiksbiträde på i en inredningsbutik, vårdbiträde i hemtjänsten och på ett gruppboende, förskollärare och personlig tränare/receptionist på ett gym. Många olika yrken men alla inom service och möte med människor. 

Efter gymnasiet jobbade jag utan överdrift med alla dessa yrken samtidigt. Dag och natt. Det var nog 300%. Under denna tiden bodde jag i en lägenhet i Göteborg och levde egentligen ett helt perfekt samboliv som Barbie och Ken med båt, myskvällar och parmiddagar. Problemet var bara att jag inte var redo att stadga mig, jag hade så många drömmar och mål som jag ville kunna bocka av innan jag stadgade mig. 3 år efter gymnasiet lämnade jag tryggheten för att åka iväg som aupair till Los Angeles. Året i USA var som att vara med i en film i ett år med kändismöten och andra sjuka Hollywood-äventyr. Jag svävade pop moln av lycka.

 

Dröm nummer ett var avbockad. 

Image by Gabriel Tovar

Att 13 månader senare flytta hem till mina föräldrar igen, i den röda stugan i Lerums skog där jag vuxit upp, var en rejäl omställning, Jag var inte deprimerad, jag var bara lite i chock. Chocken botade jag med att äta. Jättemycket. Jag gick upp 25 kilo. Me jag slutade aldrig att träna. Jag utbildade mig till och med till personlig tränare under denna tiden och jag fick jobb direkt på ett gym i Lerum. .

 

Dröm nummer två var avbockad

Nästan ett år efter att jag kom hem från USA bestämde jag mig för att flytta till Bergen i Norge - jag behövde miljöombyte för att ändra mina dåliga kostvanor. I Norge jobbade jag 200%. 100% som Hovmästare och 100% på min kropp. Det var dags att bocka av ännu en dröm - att tävla i bikinifitness. 7 månader senare och 25 kilo lättare stod jag på scenen i Globen och putade med rumpan.

 

Dröm nummer tre var avbockad. 

eget företag.jpg

Min viktnedgång blev en stor nyhet i media och online. Jag hamnade på löpsedeln med texten ”GICK FRÅN 90 KILO TILL FITNESSMODELL”. Plötsligt kunde jag jobba med min passion -  att hjälpa folk som ville göra samma hälsoresa som jag gjort. Efter att ha slitit i så många år och timmar för en annans dröm, dvs mina chefers drömmar, så lovade jag mig sommaren 2014 att aldrig mera vara anställd. Jag startade mitt egna företag

 

Dröm nummer fyra var avbockad. 

Som personlig tränare online kunde jag jobba från varifrån som helst i världen. Augusti 2014 flyttade jag tillbaka till mitt älskade Los Angeles för att gå en programledarutbildning.

 

Dröm nummer 5 avbockad

resor.jpg
cirkus%20magaluf_edited.jpg

Jag och min kusin Camilla ville ha en egen serie och 2015 medverkade vi i en tv-serie på TV3 på Mallorca. Drömmen med Camilla avbockad. Efter det packade jag en resväska som jag inte packade upp förrän 5 år senare. Tillsammans med min kusin Camilla bodde jag på över 40 destinationer runt om i världen och jobbade på lyxiga event. När jag var liten skrev jag en bok som hette ”Världens länder” och min dröm var att en dag ha besökt alla länder jag varit nyfiken på.

 

Nu kunde jag bocka av den drömmen. 

När jag 2017 gick igenom min lista på ”Saker jag vill ha gjort i livet” såg jag att det var sista året för mig att delta i Miss Universe. Jag sökte - blev antagen och kunde sedan bocka av de drömmen. 

miss universe.JPG
miss%20universe%202_edited.jpg
pt 2.jpg
pt 3.PNG

Efter att ha jobbat som personlig tränare i 5 år hade insett att om mina klienter inte klarade av att sköta kosten eller träningen så berodde det inte på att de inte förstod upplägget - utan det berodde på att något annat var fel i eras liv. Exemplevis fel jobb, partner eller stad. Jag började livscocha och få mina klienter att göra slut, byta jobb eller flytta. Tillslut ville jag ha det på papper så jag utbildade mig till livscoach.

 

Ännu en dröm avbockad. 

När jag våren 2019 ännu en gång gick igenom ovan nämnd lista såg jag att jag skrivit ”Robinson”. Det passade inte perfekt men tänkte att det aldrig heller kommer passa bättre så jag sökte - och kom med. Robinsondrömmen avbockad. Robinson 2019 knöt ihop min ”resesäck”. Efter alla års resande längtade jag efter storpack schampoo, en garderob och ett gymkort. Efter Robinson var jag redo att lämna resandet bakom mig och skaffa en fast punkt. Jag flyttade jag till Marbella. Jag kom till finalveckan i Robinson och blev ”Robinson-Julia” med hela svenska folket. Min högsta dröm i karriären har alltid varit att mitt namn ska vara mitt varumärke. Den drömmen är nu avbockad och nu vill jag bara utveckla det efter hand att min passion ändras. 

robinson 2.JPG
bottom of page